FAQHoe zit het met aansprakelijkheid?

Deelname aan Ekiden Heeten geschiedt op eigen risico. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, beschadiging of schade in welke vorm dan ook. Bij onverhoopte afgelasting vindt geen restitutie van het inschrijfgeld plaats.

Wat nou als er een loper uitvalt tijdens de loop?

Als onderweg een loper de wedstrijd noodgedwongen moet staken, dan dient een volgende loper vanaf deze (uitval-)plek de wedstrijd te vervolgen.

Hoeveel teams kunnen maximaal deelnemen?

Om een gezellige, verantwoorde en veilige wedstrijd te kunnen organiseren laten we maximaal 80 teams toe.

Welke afstanden worden er gelopen tijdens een Ekiden?

De gehele afstand afstand (42,195 km) moet door 6 verschillende lopers worden afgelegd. De afstanden zijn respectievelijk 5, 10, 5, 10, 5 en 7,195 kilometer. De volgorde van  lopers correspondeert met het startnummer en kan niet tussentijds gewijzigd worden.

De mini-ekiden, de estafetteloop voor jongeren t/m. 14 jaar, wordt ook door 6 lopers afgelegd. Iedere deelnemers loopt 2,5 km.

Wat zijn de inschrijfkosten per team?

De kosten voor de inschrijving bedragen €30,- per team. De inschrijfkosten voor de mini Ekiden is €9,- per team.

Waar kan ik de startnummers afhalen?

Vanaf 12.30 uur verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat. Teams ontvangen:
– startnummers (6 per team) Let op: in verband met de tijdregistratie altijd in de volgorde 1 t/m 6 starten!
– zesmaal vier veiligheidsspelden
– Tasuki (estafettesjerp)

De startnummer en natuurlijk ook de tasuki dienen na afloop weer ingeleverd te worden. Meteen na de finish dient de betreffende loper het startnummer af te geven.

Mag ik een loper begeleiden tijdens de loop?

Begeleiding van lopers door een fietser wordt toegestaan, mits deze fietser zich duidelijk àchter de loper bevindt. Het dorpsplein (waarop de wisselzone) is niet toegestaan voor deze fietser. Slechts de voorrijders (met vlag en tekst ‘koploper’) hebben toegang op het plein.

Welke categorieën zijn er?

Voor zowel de gewone als de mini Ekiden zijn er de volgende categorieën: dames/meisjes, heren/jongens en mixed teams.

Kan ik mij douchen als ik klaar ben met lopen?

In de sporthal in Heeten is douchegelegenheid voor de lopers die zich direct na het lopen willen opfrissen.

Staan er drinkposten op het parcours?

Voor de lopers die 10 km lopen is er standaard een drinkpost aanwezig. Wanneer een loper (van iedere afstand) is gefinisht en het parcours verlaat, staat er direct water en fruit klaar. Mocht de temperatuur hoog zijn tijdens de Ekiden, zal de organisatie indien nodig extra drinkposten plaatsen.

In de tent en op het plein zijn verder drank en etenswaren te koop.

Is er een herstart voor de laatste lopers?

Rond 16.00 uur zullen alle (6e) lopers die nog aan de laatste afstand moeten beginnen, op aangeven van de scheidsrechter, tegelijk van start gaan om uitloop van het programma te beperken. Bij de mini-Ekiden is er geen herstart.

Wanneer kan ik mij inschrijven en tot wanneer?

De inschrijving opent 1 juli 2019 op www.mijninschrijving.nl.

Zijn er kleedruimtes?

De tent op het dorpsplein beschikt over beperkte kleedruimte. Omkleden kun je het beste doen in de sporthal in de buurt. Geef kleding en/of waardevolle spullen in bewaring aan een teamgenoot of begeleider. De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor verlies of diefstal.

Hoe zit het met medische begeleiding?

Op het parcours is professionele medische begeleiding (EHBO post) en een AED aanwezig.

Hoe kan ik wijziging doorgeven in mijn team?

Heb je je ingeschreven samen met je teamgenoten maar vindt er toch een wissel plaats in de volgorde van lopen? Of valt een iemand anders in? Neem dan contact op met de organisatie via ekidenloopheeten@gmail.com.

LET OP: Dit kan tot uiterlijk vrijdag avond 21 september 20.00 uur.

Waar kan ik het parcours bekijken?

Er is een mooie ronde van 5 km uitgezet; hiervan is 75 % verhard. De zandpaden zijn uitstekend te belopen. De laatste loper ( 7,195 km ) maakt een extra lus. Zie bijlage/parkoers.Op de pagina parcours kun je het parcours bekijken.

Wanneer is de prijsuitreiking?


De sluitingstijd is 17.00 uur; hierna vindt voor de wedstrijdlopers de prijsuitreiking plaats.

Hoe zit het met de veiligheid tijdens het lopen?

Zowel op het parcours als op het dorpsplein is EHBO aanwezig; ook staan op diverse plekken verkeersregelaars. Het parcours is niet geheel verkeersvrij; dus blijf alert!

Wat is de mini-Ekiden?

De mini-Ekiden is voor jongeren tot en met 14 jaar. Deze loop start om 15.00 uur. Alle deelnemers van de mini-Ekiden lopen 2,5 kilometer en lossen elkaar af door de Tasuki in het wisselvak door te geven. Ook hier i.v.m. tijdsregistratie geldt: doorlopen tot over de mat.

Waar kan ik parkeren?

Wanneer je met de auto komt kun je het beste parkeren bij de sporthal. Dit is op ongeveer 500 meter afstand van het dorpsplein.

Hoe laat starten we?

Het startschot voor alle eerste lopers in iedere categorie klinkt om 13:00 uur. Hierna lossen de lopers elkaar af door de tasuki aan elkaar door te geven. Belangrijk hierbij is wel dat de gefinishte loper de registratiemat overschrijdt. Dus.. dóórlopen tot over de mat !!

Bij de mini-Ekiden klinkt het startschot om 15.00 uur.

Hoe zit het met het overgeven van de Tasuki?

Alle eerste lopers in de verschillende categorieën starten tegelijk op het dorpsplein om 13:00 uur. Finishen gebeurt in het wisselvak. Lopers 1 tot en met 5 geven in het wisselvak daarbij de Tasuki (sjerp) over aan de volgende loper.

LET OP: Lopers moeten er zelf voor zorgen op tijd in het wisselvak aanwezig te zijn in afwachting van hun teamgenoot. De laatste loper mag door zijn teamgenoten worden vergezeld zodat zij gezamenlijk als team finishen.

Bovenstaande geldt ook voor de lopers van de mini-Ekiden.

Wat is die Tasuki nou eigenlijk?

In plaats van een estafettestokje wordt gebruik gemaakt van een Tasuki. Dit is een lint, waarvan één uiteinde in een lus eindigt. Tijdens het lopen wordt de Tasuki kruislings over de schouder (zichtbaar op het lichaam) gedragen, waarbij het losse uiteinde door de lus wordt gehaald.

Foto’s tijdens het evenement

Er worden tijdens de Ekiden foto’s gemaakt door fotografen die verbonden zijn aan de organisatie. Deze kun je later terug kijken via de link die de organisatie verspreidt via de Facebook pagina en deze website.

Ik heb toch nog een vraag, wie kan mij helpen?


Vind je het antwoord op je vraag niet op de website? Neem dan contact op met de organisatie.